Nakenscanning på Heathrow

Nakenscanning på Heathrow

En sikkerhetsscanner som kan se gjennom klærne til de reisende er plassert på Heathrow flyplass.
Sikkerhetsanordningen er plassert på Teminal 4, og kler av passasjerene, rett og slett gjennom kryssjekking under klærne. Gjemte våpner eller ekplosiver kan dermed lett spottes idet de reisende passerer sikkerhetskontrollen.

Kritisk

De grafiske svarthvitt bildene av nakne passasjerer reiser imidlertid kritikk, i henhold til hva som bør være tillatt i forhold til nærgående kontroll av de reisende, melder nettstedet Ananova.

Passasjerene plukkes ut til å gå gjennom scannern på et tilfeldig grunnlag. De som nekter, må gjennom en automatisk håndsjekk

Statene nekter å benytte utstyret, inntil det blir ytterligere bevist at scanningen ikke virker krenkende på passasjerene.

På prøve

Sikkerhetsutstyret er på prøve frem til slutten av året på Heathrow. Dersom den gir bra resultater, vil den bli benyttet på alle de britiske flyplassene.

Sikkerhetsskontrollørene understreker at det er en mye mer effektiv måte å sile ut potensielle terrorister på fordi den biter på alle mulige trusselobjekter og ikke bare de i metall.

Enkelte passasjer som hittil har har gått gjennom sikkerhetssystemet, synes det var forferdelig og følte seg helt blottet, melder Ananova.