Nalbant satser alt på Microsoft

Nadir Nalbants nye mobilselskap, Novotel, skal bli verdens første Microsoft-baserte teleoperatør.

Teleselskapet Novotel har inngått en intensjonsavtale med Microsoft. Partene er enige om å jobbe videre med å etablere Novotel som verdens første Microsoft-baserte teleoperatør.

Gjennom samarbeidet med Microsoft ønsker Novotel å være først ute med å kunne tilby nye og innovative tjenester i markedet.

- Vi synes Novotels planer er veldig spennende. Selskapets satsing på Windows Mobile som plattform for å drive omsetning rundt tradisjonelle og nye telekomtjenester er det første eksempelet på dette globalt. Novotel er den første som dedikerer seg 100 prosent til Windows Mobile plattformen, sier administrerende direktør Knut Aasrud i Microsoft.

Han legger til at Microsoft ser med spenning frem til lansering av Novotels tjenester i det norske telekom markedet

Får ikke bedre partner

- Vi er overbevist om at veien videre er å bringe brukergrensesnittet fra pcen over i mobilverdenen. Vi ønsker å bli ledende blant den nye generasjonens teleselskap og vi finner neppe en mer kraftfull partner enn Microsoft, sier Nadir Nalbant i Novotel.

Novotel ønsker å etablere en fullstendig forretningsinfrastruktur basert på standard Microsoft komponenter innen tjenesteproduksjon, kundehåndtering og web-basert selvbetjening. En slik konsekvent og homogen implementering vil gi oss unike effektivitetsgevinster samt gi mulighet til å kunne ligge i forkant av markedsutviklingen, skriver selskapet i en pressemelding.