Narvesen med videoutleie over mobilen

Narvesen med videoutleie over mobilen

Kunder i Narvesen og 7 Eleven får i fremtiden mulighet til å laste ned filmer på mobiltelefonen.

Administrerende direktør Torstein Schroeder i Reitan Servicehandel har planene klare for hvordan de skal motvirke nedgangen i videoutleie de nærmeste årene.

 

- Jeg ser for meg en løsning hvor man laster ned en film på mobiltelefonen og dokker den ned med en kabel til tv-en, eller ser på en håndholdt enhet. Den filmen du har leid har du i 24 timer og du slipper å levere den, sier han til dagens papirutgave av Computerworld.

 

Har testet 

 

Han hevder at de allerede har testet konseptet på mobiltelefoner, men systemet er ikke klart til å lanseres riktig ennå. Han snakker heller om en tidsramme på 18 måneder.

 

- Jeg skal ikke legge skjul på at de er noen utfordringer i vente. Men jeg tror vi kan finne et konsept som passer for kunden, sier han.

 

Gatebutikkene taper

 

Konsepter for filmutleie over internett er i rivende utvikling og de tradisjonelle videobutikkene er på vikende front. Dette er utgangspunktet for at Reitan Servicehandel, som eier Narvesen og 7 Eleven, tenker nytt.

 

- På nettet er det et vrimmel av tilbydere som i seg selv blir en begrensning. Hvis vi kommer med en løsning som er enkel og med god kvalitet, så har vi den fordelen at vi er tilstede hvor kundene ferdes og mange allerede har et kudneforhold til oss, sier Schroeder.