Nasjonalbiblioteket velger Fast-teknologi

Nasjonalbiblioteket skal bruke Fast-teknologi for å finne frem i sine enorme informasjonskilder.

Nasjonalbiblioteket skal bruke Fasts søkemotor for blant annet oppslag i Det digitale radioarkivet, Kulturnett Norge, Det digitale avis-biblioteket, Kulturarv Ekofisk, Det nordiske web-arkivet, Paradigma og bibliotekets egne hjemmesider.

 

Norsk lovgivning slår fast at alle offentlige dokumenter, på papir og i digital form, skal lagres for fremtidig forskning og bruk. Det gjør at Nasjonalbiblioteket sitter på en gigantisk mengde med informasjon – og den vokser raskt.

 

- Våre kataloger inneholder enorme mengder av strukturert og ustrukturert metadata av alle medietyper. Derfor trenger vi en løsning som effektivt og nøyaktig kan søke i en stor variasjon av formater, sier it-direktør Svein Arne Solbakk ved Nasjonalbiblioteket, som mener Fast Data Search støtter bibliotekets mål om å utvikle, bevare og presentere informasjon om landet, menneskene og samfunnet Norge.

 

Administrerende direktør John Lervik i Fast mener selskapets teknologi er skreddersydd til Nasjonalbibliotekets behov.

 

- Fast Data Search er en ypperlig løsning for biblioteker, spesielt digital biblioteker, hvor tilgjengelig metadata-informajon kan bli fullt ut utnyttet med funksjonalitet som Live Analytics - en ny funksjon som gjør det mulig å borre seg ned i både strukturert og ustrukturert data, sier Lervik.