NEC kjøper Bluetooth fra Ericsson

NEC kjøper Bluetooth fra Ericsson

Den japanske elektronikkgiganten skal for første gang lisensiere Bluetooth-programvare fra Ericsson.
Ericsson er i ferd med å bli en anonym teknologi-leverandør. På årets årets Cebit var den engang så stolte industrikjempen totalt fraværende. Den nye Bluetooth-avtalen mellom NEC og Ericsson illustrerer hva som er blitt svenskenes hverdag.

Fra selv å ha et sterkt merkenavn, hjelper Ericsson nå andre selskaper til å utvikle produkter som styrker deres posisjon i markedet.

NEC har kjøpt Ericsson Core Bluetooth Software Stack B-C1 og B-C3 som er basert henholdsvis på Bluetooth 1.1 og den nylig annonserte Bluetooth 1.2. B-C1 er implementert i NECs ny 3G-telefon 616 og gir funksjonalitet hodetelefoner og støtte for oppringning.

B-C3 er en komplett programvarepakke som ifølge Ericsson inneholder alle funksjoner som er nødvendige i nåværende og framtidige mobilttelefoner. Protokollstakken støtter hodetelefoner, håndfri, direkteavspilling av lyd og ulike programmeringsgrensesnitt for Java.

-- Vi er veldig fornøyd med å få en kontrakt med NEC. Ikke bare er NEC den største japanske mobiltelefonprodusenten, de er også høyt respektert og velkjent i hele verden. Ericsson tror at Bluetooth-utviklingen vil få ekstra fart nå når NEC omfavner Bluetooth og bruker teknologien i sine 3G-telefoner, sier Maria Khorsan, sjef i Ericsson Technology Licensing.

Ericsson var sentral i utviklingen av Bluetooth, men har aldri klart å utnytte den populære trådløs-teknologien i egne produkter.