NEC satser i Norge

Europas femte største dataprodusent, NEC, vil erobre det norske markedet og har inngått distribusjonsavtale med Mikrodaisy i Hønefoss.
NEC har et mål om å tredoble dagens omsetning fra i overkant av 2.000 pc-er til minst 7.000 maskiner i løpet av to år. I den anledning har selskapet inngått en distribusjonsavtale med Mikrodaisy i Hønefoss.

I en pressemelding forteller NEC at deres produkter tidligere solgt gjennom Bull AS (nå Steria AS), men fra januar 2003 er Mikrodaisy distributør av NEC dataprodukter til forhandlere i Norge. Dette mener selskapet selv gir kortere vei fra produsent til kunde, samt en direkte og raskere tilgang til dyp produktkompetanse.

Offentlig søkelys

NEC er i dag en stor leverandør til offentlig sektor i Norge, hvor kundeporteføljen inkluderer Toll- og avgiftsdirektoratet og Politiet. NEC Computers International supplerer hjemme-PC markedet med Packard Bell maskiner og det profesjonelle markedet med NEC-maskiner.

NEC CI har 3000 ansatte over hele verden og supplerer pc-er, servere og internett løsninger til forbrukere, bedrifter og offentlig sektor i Europa, Afrika, Midtøsten og Asia.

De siste seks årene har NEC hatt en årlig salgsøkning på 20 prosent.

Skolefokus

Mikrodaisy vil være en såkalt VAR-forhandler (Value Added Reseller), som innebærer at selskapet ikke bare skal distribuere maskinene, men tilføre dem noe før de selges videre.

Mikrodaisy er kanskje mest kjent i Norge for sine leveranser i skolesegmentet gjennom en årrekke. Selskapet flytter nye og større lokaler utenfor Hønefoss, grunnet den nye avtalen med NEC. Lokalene åpnes 14. januar.