Nedskalert e-business fra Oracle

Oracle lanserer en nedskalert versjon av sin e-business-suite denne uken. Den nye pakken er myntet på mellomstore europeiske selskaper.

Dermed trapper Oracle opp kampen mot blant annet Microsofts Business Solutions-divisjon, IBM og SAP.

Detaljer om lanseringen er fremdeles ukjente, men Oracle vil slippe en programvarepakke for mellomstore europeiske bedrifter denne uken, ifølge talskvinne Fiona Campbell-Howes for EMEA-regionen i Oracle.

Pakken til de mellomstore bedriftene skal ikke kun bli en nedskalert versjon av Oracle 11i - ebusiness-suiten for store bedrifter, ifølge Campbell.

Oracles E-Business Suite er en integerert samling applikasjoner for større bedrifter som setter dem i stand til å administrere forretningsprosesser som finans, lønn og kundestøttesystemer.

Ledere i Oracle har tidligere nevnt selskapets planer om å lansere produkter for mellomstore bedrifter. Selskapet har sagt at de planlegger region-spesifikke lanseringer i hele verden, med Kina som et av de første markedene som prøves ut.

Oracles definisjon av mellomstore bedrifter varierer fra region til region, men som et gjennomsnitt dekker betegnelsen selskaper med en omsetning under en milliard dollar i året.

I et tøft økonomisk klima der de største selskapene fremdeles holder igjen på it-investeringene, er de mellomstore bedriftene - som en gang var domenet til de mindre programvareselskapene - det lovede land for selskaper som tradisjonelt kun har gått etter de aller største sluttkundene, ifølge IDG News Service.