Nei, nei, Neonode

Nei, nei, Neonode

To år forsinket har det svenske mobilprosjektet endelig sin mobiltelefon, N1, i salg. Uferdig og med mangler.
Neonode skulle bli det nye svenske mobileventyret. Mye som norske Magcom for en tid tilbake; spesielle finesser, spennende design og store ambisjoner. Hos Neonode er de der fortsatt, men lanseringen viser flere uforløste forhåpninger og færre funksjoner enn varslet.

Kanskje kan Neonode slå an, men det som var spennende for to år siden er ikke like spennende i dag. Mandag åpnet web-butikken som skal selge den nye mobiltelefonen. Kun kjøpere med svenske adresser får bestille Neonode N1 for 4.400 svenske kroner før frakt.

Hånlige ord fra misunnelige nordmenn? Ikke bare. Neonode N1 er utstyrt med digitalkamera, fargeskjerm, avspillere for flere typer lyd- og vidofiler. Men selv om apparatet har gprs er både wap og mms fraværende. Sammen med støtte for infrarød overføring og epost skal det komme som oppgradering.

Men verken java, Bluetooth eller vibrasjon vil komme som oppgradering. Dette vil rett og slett ikke bli tilgjengelig. Men N1 har et grensesnitt som er ganske originalt. Den styres ved hjelp av strykende fingerbevegelser.

Det spørs om det er nok for at de opprinnelige 20.000 som forhåndsbestilte for et par år siden husker at de gjorde det, og at det får Neonode N1 til å krype opp på salgslistene. Men lekker er den.