Nekter å betale bydelene

Nekter å betale bydelene

Oslo vil investere 20 millioner i nettverket sitt, men bydelene kan se langt etter kompensasjon.

Bydelene i Oslo kan glemme å få kompensasjon for merkostnadene som Oslos skandaløse it-prosjekt har påført dem.

Byråd for finans og utvikling, Stian Berger Røsland, tilbakeviser krav om slike ekstra økonomiske midler.

LES OGSÅ:

Dårligere, dyrere og mer stressende

- Vi vil ikke ha flere øremerkede midler til bydelene. Bydelen er rammefinansiert, og vi kan ikke gi dem direkte penger til dette, sier Røsland til Computerworld.

I dag anbefaler byrådet derimot en investering på 20 millioner kroner til oppgrading av infrastrukturen i Oslo, som et ledd i å forbedre it-systemene i hovedstaden.

Frustrasjoner

For noen dager siden sendte Ivar Johansen (Sv) et brev til byrådet med krav om ”nødvendig økonomisk kompensasjon for de økonomiske merkostnadene som bydelene er påført”. Johansen følger dermed Gamle Oslo, som kommer med drepende kritikk av it-organiseringen i Oslo kommune.

I bydelsutvalgets utredning av hva sentraliseringen har betydd for bydelen, skrives det blant annet:

"Konsekvensen av sentraliseringen er at bydelen har fått en dårligere kvalitet på IKT- tjenesten og vesentlige høyere kostnader enn bydelen hadde før sentraliseringen."

Røsland sier han skjønner irritasjonen hos Gamle Oslo.

Vanskelig å kompansere

- Jeg forstår frustrasjonen som Gamle Oslo har, i likhet med mange andre bydeler, i forhold til de utilfredsstillende systemene i kommunen og den manglende stabiliteten vi har, sier han.

Men når det gjelder kompensasjon heller Røsland kaldt vann i blodet. En av hovedgrunnene, er at man ikke vet hvor mye penger er tapt i bydelene.

- Det er ikke gjort noen kvalifiserte utregninger på eventuelle tap for bydelene, da blir det vanskelig å gi kompensasjon. Det er indirekte kostnader. Men det kan godt hende vi kan gjøre det en gang.

Oslos it-direktør forstår bydelene godt, les videre på neste side!