Nerd Aid har nådd millionen

Nerd Aid har nådd millionen

I går ettermiddag nådde innsamlingsaksjonen Nerd Aid målet.

Målet på 1.000.000 kroner virket høyt, men takket være gavmilde nerder, og en ivrig arrangør har innsamlingsaksjonen Nerd Aid nådd målet, og vel så det.

Aksjonen, som er til inntekt for Røde Kors hjelpearbeid mot sultkatastrofen i Afrikas Horn, er startet av selv-erklert nerdegutt og it-mann Erlend Schei.

Computerworld var blant de første til å gi aksjonen pressedekning, og ifølge Schei kom vi inn på et perfekt tidspunkt.

- Innsamlingsaksjonen hadde gått i to uker og hadde stagnert litt. Artikkelen kom ut nær lønningsdag og helg, og ble spredt via sosiale medier. Da tok det seg opp, sier Schei.

Les mer:

Veldedighetsnerder snart på én million

Innsamlingsaksjonen har gått over all forventning, og det kommer stadig nye bidrag.

Over all forventning

Over telefon forklarer Schei at han så langt i dag har snakket med NRK og Digi, og han regner med at det nok blir skrevet en del om Nerd Aid i dag også.

- Det er fantastisk gøy. Jeg føler meg litt som Bjørge Lillelien i 1981 da norge slo england, sier en entusiastisk Erlend Schei til Computerworld.

Han forteller at det er utrolig moro å ha nådd målet, men vet ikke helt hva som skjer videre med Nerd Aid.

- Enten er folk glade for å ha nådd målet, og så dør dette. Ellers så er det mange som skriver om det, og så kommer det inn mer. Folk vil at det skal fortsette, jeg ser gjerne også at det kan fortsette, sier Schei.

Schei synes det er gøy at det er en miks av bedrifter som gir mye og den ekstremt hjelpsomme stømmen med donasjoner fra privatpersoner - Sistnevnte er superviktig på lang sikt, opplyser Schei.

Han er også imponert over løsningen fra Røde Kors.

- Folk blir gjerne litt immune av å bli bombadert av ulike vedledigheter, dette er nytt og en bedre måte å fremme saken sin på. All honnør til den danske utvikleren - han som fikk ideen til Start din egen innsamling.

Det har også være mange rørende småsaker.

- Barn solgte syltetøy utenfor butikken hjemme, og noen har solgt leker og bursdagspresanger. Jeg er imponert over viljen til å hjelpe, sier Schei.

Stand på Javazone

Røde Kors er i fyr og flamme, og er utrolig glade, forteller Schei. De stiller opp på Javazone-konferansen neste uke og skal ha med seg telt, tepper og nødpakker slik at nerdene kan se hva pengene går til.

Afrika-eksperter fra Røde Kors skal stå i standen sammen med Schei, og kan fortelle alle nysgjerrige om hva pengene går til, og hvordan situasjonen er i Afrikas Horn.

Schei gleder seg, men er også litt spent.

- Jeg regner med at mange har lyst til å prate, og gleder meg til å møte mange av de som har donert. Jeg gruer meg også litt, for det er nok flere som kjenner meg enn jeg kjenner, så det kan bli litt flaut. Det er vanskelig å kjenne igjen folk fra de små portrettene på twitter. Men det blir veldig hyggelig, sier Schei.