Nerder på tørre never

To ganger i måneden forlater de tastaturene for å slå hverandre halvt i hjel. Høyt utdannede teknologer i Silicon Valley rister løs i en virkelighetens Fight Club.

De er inspirert av filmen fra 1999, med Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollene. Hver andre uke møtes de i en garasje for å slå løs på hverandre med bare never eller stekepanner, tennis racketer og putevar fylt med brusbokser.

 

Slike Fight Clubs har sprunget opp som paddehatter i USA i etterkant av filmen. Men denne, i Menlo Park i California, er stort sett reservert for dataingeniører som jobber i Silicon Valley.

 

- Dette er det nærmeste du kan komme en ekte slåsskamp, selv om jeg har aldri vært i en, sier den 34 år gamle programvareingeniøren Shiyun Sio til Associated Press.

 

Superhelter 

 

Klubben i Menlo Park ble startet av Greg Klimanis (37), som også er programvareingeniør. Han har holdt på i seks år.

 

- Du kan være en superhelt for en kveld. Vi jobber hver dag. Vi blir hele tiden fortalt at vi må kjøpe ting vi ikke trenger, og for et par timer har vi muligheten til å gjøre akkurat hva vi har lyst til, sier han.

 

Har mye innestengt

 

Sosiologen Michael Messner fra Universitet i Sør-Carolina forklarer fenomenet med at menn som deltar i slikke klubber har mye innestengte voldsimpulser. Mye av det kommer fra popuærkulturen; fra tegneserier, filmer og dataspill.

 

- Hele dagen tenker de at de er herrer over universet, teknologiske trollmenn. De er brilliante, men tomme. De ønsker å føle noe annet. De ønsker å bli slått, de ønsker å føle noe ekte, sier han.