Nesten ingen vil lage apper for Surface

Nesten ingen vil lage apper for Surface

De største utviklerne tar størstedelen av kaka. Det viser en ny undersøkelse om app-industrien.

En ny rapport hevder at det er kun 25 utviklere som får halvparten av inntektene fra Apples App Store og Google Play i USA. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Canalys hevder at i løpet av en 20 dagers periode i november, tok 25 utviklere mer enn halvparten av de til sammen 120 millioner dollar inntjent fra app-nedlastninger og andre app-kjøp. Det skriver Tech Chrunch.

Disse utviklerne inkluderer Disney, Electronic Arts, Gameloft- The Dark Knight Rises, My Little Pony Friendship is Magic, Glu, Kabam, Rovio- of Angry Birds fame, Storm8- Racing Live, Imobsters og Zynga- Farmville.

Spill mest populært

Rapporten påpeker at 145 av de 300 mest populære applikasjonene i Apples App Store var spill, foruten musikktjenesten Pandora.

De bestselgende spillene var ofte de som tilbyr flere produkter, sånn som forskjellige versjoner av Angry Birds.

App-utviklere viser tilsynelatende ingen eller lite interesse i å utvikle for Microsoft Surface. Dette ifølge en rapport skrevet for Adage.

Vil ikke lage for Surface

Utviklere ser ut til å være tilbakeholdne med å lage apps for Surface til tross for at Microsoft tilbyr å dele inntektene i større grad enn det Apple og Google gjør. Ifølge Adage, tilbyr Microsoft 70-30 deling av inntekene helt til et selskap tjener 25.000 dollar gjennom Windows App Store. Etter det, kan utviklerne beholde 80 prosent av app-inntektene.

App-analytikerselskapet App Annie, bemerker seg at bare Gameloft har minst en app tilgjengelig for Surface.

Ray Velez fra Razorfish påpeker at Surface ikke ble lansert før i september, noe som ikke gir all verdens tid til å utvikle en komplisert app