Nesten iPad-monopol på nettbrett-surfing

Nesten iPad-monopol på nettbrett-surfing

I USA står iPad for over 97 prosent av nettbrett-trafikk.

Stadig flere bruker internett fra en smartmobil eller et nettbrett.

Og da Android har vokst til å bli det mest brukte operativsystemet på smartmobiler, er det iOS-enheter som dominerer på mobil nettbruk.

Ifølge nye tall fra comScore står iOS-enheter for 43,1 prosent av netttrafikken fra mobile enheter i USA, mens Android-telefoner står for 34,1 prosent. Research in Motion (BlackBerry) har 15,4 prosent, mens andre plattformer har 7,8 prosent tilsammen.

Alt i alt står smarttelefoner og nettbrett for 6,8 prosent av nettbruken over atlanteren. To tredjedeler kommer fra mobiltelefoner, mens den siste tredjedelen står nettbrett for.

iPad slår iPhone

Apples iPad er uten tvil det mest populære nettbrettet i USA hva gjelder internettbruk. Mens Android-brettene glimter med sitt fravær, viser undersøkelsen at iPad-ene står for over 97 prosent av nettrafikken fra nettbrett i USA.

Dette til tross for at ABI Research i august meldte at Android-nettbrett hadde 20 prosent av markedet for nettbrett, ifølge amerikanske PC World.

iPad står for øvrig også for en høyere andel internettrafikk enn iPhone: 46,8 prosent mot 42,6 prosent av all trafikk fra iOS-enheter.

Les hos PC World:

Samsung Galaxy Tab 10.1 - Godt iPad 2-alternativ

Hva brukes nettbrettet til?

Nettbrett-eiere, eller "digitale altetere" som comScore kaller dem, bruker dingsene til å shoppe med, lese nyheter og være sosial. Nesten halvparten har gjort eller fullført et kjøp med nettbrettet, ifølge undersøkelsen.

Brettbrukerne er også nyhetsjunkier, ifølge undersøkelsen. Nesten tre av fem leser nyheter fra både inn og utland, mens en fjerdedel gjør det på daglig basis. Å bruke sosiale nettverk er også populært, hvorpå nesten tre av fem oppdaterte sine statuser eller kommenterte andres meldinger i ifølge comScores september-tall.

I USA viser det seg dessuten at over halvparten av brukerne er menn, og nesten en tredjedel er mellom 25 og 34 år gamle. Nesten halvparten hører dessuten til husholdninger med en inntekt på over 100 000 dollar og mer.