.Net for Apache på vei

Covalent Technologies kommer med produkter som gjør at .Net-programmer kan kjøre på Apache, verdens mest brukte web-server.

Microsofts asp.Net (Active Server Pages) har til nå bare fungert på Microsofts egen Internet Information Server (IIS). Det betyr at de mange som bruker Apache, har måttet ha egne IISD-servere for asp-sider.

Covalent Technologies, et selskap som selger programvare til bruk på Apache-servere, kunngjorde denne uka at selskapets Enterprise Ready Server vil bli levert med støtte for asp.Net-utviklingsplattformen. Det betyr at mange bedrifter kan konsolidere web-server parken sin, og kjøre Apache overalt.

Ifølge Idg.News kan utviklere skrive applikasjoner for Apache 2.0 i Microsofts Visual Studio .Net.

Covalent har fått hjelp fra Microsoft til å utvikle den nye modulen, og selskapet har ingen planer om å frigi kildekoden. Apache Software Foundation, som har utviklet og vedlikeholder Apache, har ingen problemer med å godta at selskaper selger programvare som skal kjøre på gratis-serveren.

- Dette er en forretningsmodell vi støtter. Vi oppmuntrer selskaper til å holde det gående slik at de kan bidra til videreutviklingen av Apache, sier Brian Behlendorf, sjef i Apache Software Foundation, og en av initiativtakerne til Apache, til Idg.News.

Behlendorf har merket seg at flere av Covalents ansatte bidrar i Apache-arbeidet.

Kunngjøringen av .Nets Apache-støtte kom dagen etter at Microsoft kunngjorde at .Net-plattformen kommer til å bli endret for å kunne virke bedre sammen med databaser fra Oracle.

Microsoft har også nylig kunngjort at en test-versjon av .Net-serveren kan lastes ned for evaluering.