.Net-koding på Android

.Net-koding på Android

Skal gjøre det lettere å utvikle applikasjoner til flere plattformer.

Microsofts .Net for Android har fått navnet Monodroid, skriver The Register. Og nå er det Novell-støttede prosjektet snart i gang med betatester av implementasjonen av Microsofts rammeverk for Android.

Ifølge direktor for Novell Mono, Joseph Hill, er det forventet at systemet skal være klart i løpet av høsten, omtrent når Windows Phone 7 lanseres. Interessen for Monodroid har ifølge direktøren vokst såpass mye at Novell mente tiden var moden for å portere koden.

Lettere å portere kode

Fortrinnet er at .Net-folk nå kan utvikle både til Windows Phone 7 og Android med samme språk. Dermed kan du potensielt kutte ned på antallet skritt du må gå for å få applikasjonen til å fungere på flere enheter. Systemet går i fotsporene til Monotouch for Apple og Ipad.

- Du kan ikke dele alt, men du kan dele foretningslogikken og ta applikasjonen til denne nye plattformen. Det er tiltalende når du tenker på at Windows Phone 7 er rundt hjørnet, sier Hill.

Mono-basert

Monotouch for Iphone og Ipad lar brukerne utvikle med c# og .Net API-er og -bindinger. En statisk kompilator gjør om de kjørbare .Net-filene til applikasjoner Ip*-applikasjoner (slik som Monotouch for Android snart også vil gjøre).

Systemet er laget for berøringsfølsomme smarttelefonapplikasjoner, og baserer seg på det eksisterende Mono-prosjektet som lar deg programmere .Net på Linux og Unix.