Netcom på kanten med fattigmanns-3G

Netcom på kanten med fattigmanns-3G

Først lovet Netcom umts i alle fylker. Nå etablerer de fattigmanns-3G i Troms. De prøver å bortforklare dette ved å kalle mobilteknologien Edge for et super-mobilnett.
Netcom starter nå utskiftingen til nytt og bedre utstyr på alle sine mobilsendere i Troms. Egde (Enhanced Data rates for Global Evolution) skal gi bedre dekning og høyere kvalitet.

-- Jeg skjønner at noen kan reagere på betegnelsen super-mobilnett. Men poenget er at Edge representerer en datahastighet som er to til tre ganger raskere enn eksempelvis isdn. Det blir ikke noen hundre prosents utbygging av umts i alle fylker, men Edge holder i massevis. Mobilteknologien gir en datahastighet på rundt 200 Kbit/s, sier dekningssjef Anne Solveig Olstad i Netcom til Computerworld.

Ferdig om en måned

Hun poengterer at de bytter til de nyeste og mest moderne umts-senderne på markedet. Jobben startet i helgen, og forventes å være ferdig i løpet av en måneds tid.

Netcom starter utbyggingen i Tromsø som er den desidert mest trafikksterke delen av fylket. Det er ansatte i Siemens som fysisk skal utføre installasjonsjobbene for Netcom.