Netcom tar Microsoft inn i varmen

Netcom tar Microsoft inn i varmen

BARCELONA: TeliaSonera gjør MSN Messenger og MSN Hotmail tilgjengelig for elleve millioner mobilabonnenter i Norden og Baltikum.

Den svensk-finske operatøren har undertegnet en såkalt Global Content Agreement med Microsoft. Avtalen innebærer at Microsoft blir foretrukket innholdsleverandør til mobilportalen SurfPort, som ble lansert i Sverige, Danmark, Finland, Litauen og Norge i fjor. I Norge er Netcom TeliaSoneras forlengede arm.

Samarbeidet med Microsoft gjør at TeliaSoneras elleve millioner mobilkunder enkelt får tilgang til Hotmail og Messenger.

-- MSN Messenger og MSN Hotmail er veldig populære tjenester, særlig blant unge mennesker. Tjenester som Microsofts nye Windows Live oppmuntrer folk til å bruke telefonen til mer enn å prate, sier Anders Igel, toppsjef i TeliaSonera.

TeliaSonera, og altså Netcom, vil tilby MSN Messenger som en sømløs tjeneste mellom pc og mobiltelefoner. I neste omgang kommer Windows Live Messenger, som gjør at mobilabonnentene kan se om kontaktene er online.

MSN Messenger, MSN Hotmail, Windows Live Messenger og Windows Live Mail vil i starten være en gratistjeneste. Men datatrafikken vil bli taksert i henhold til standard priser for datatrafikk.

Les også: Sikter mot global IM-standard.