Netcom velger nettleverandører

Netcom velger nettleverandører

Netcom skal modernisere mobilnettet. Valget av leverandører er nå klart.

Netcom står foran en omfattende modernisering av mobilnettet, og har i den sammenheng bestemt seg for hvem som skal står for leveransene.

4G

Alle de gamle basestasjonene skal byttes ut, og flere tusen nye skal bygges som følge av dette arbeidet. Det moderniserte mobilnettet blir utstyrt med basestasjoner som støtter 2G, 3G og 4G.

Mobiloperatøren har allerede startet utrulling av 14,4 Mb/s og 21 Mb/s på 3G i flere av de store byene.

Selskapets ambisjoner er å investere én milliard kroner i oppgraderingen av nettverket.

Huawei og Ericsson

Kontrakten for oppgraderingen blir ifølge selskapet delt mellom Huawei og Ericsson. Huawei leverer det nye mobilnettet som skal dekke Sør-Norge og Ericsson leverer den delen av nettet som skal dekke fra Trondheim og nordover.

- Vi investerer en milliard i tidenes deknings- og hastighetsløft, og har valgt to av verdens fremste leverandører innen mobilteknologi. Når det nye nettet er klart, vil Netcom tilby 3G til 95 prosent av landets befolkning og 4G til 89 prosent av befolkningen. Dette er et enormt dekningsløft, og betyr i praksis høyhastighets mobilt bredbånd til hele landet. Med leverandørvalget faller en avgjørende brikke på plass, og vi er trygge på at vi har valgt de rette partnere for å komme trygt i mål med den største nettverksmoderniseringen i selskapets historie, sier administrerende direktør i Netcom, August Baumann, i en presseuttalelse.