Netscape fortsatt i live

Netscape fortsatt i live

Analytikere har for lengst avskrevet nettleseren Netscape, men nå er det litt tegn til liv.
Netscape Communication Corp har for første gang på lenge lansert en ny versjon av nettleseren. Netscape 7,2 er arvtakeren til den noe aldrende 7,1-versjonen, som kom i midten av 2003. Den nye versjonen av nettleseren er bygget på Mozilla 1,7.

Blant forbedringene i den nye nettleseren finner man blant annet intergrering med øyeblikksmeldingstjenestene AOL Instant Messenger og ICQ.

Utviklingen av nettleseren Netscape er tatt over av det åpne miljøet rundt Mozilla, som ble startet tidlig i 1998 og fortsatte frem til den amerikanske internett-tilbyderen AOL overtok Netscape i 1999. I fjor etablerte folkene bak Mozilla et fond, hvor blant annet AOL skjøt inn 2 millioner dollar, for å fremme utviklingen av Mozillas nettleserteknologi.

Selv om det har vært stille rundt Netscape, har ikke AOL skrotet merkevaren, som de for fem år siden kjøpte for vannvittige 4,2 milliarder dollar. AOL tester nå et nytt produkt med navnet Netscape Desktop Navigator (konkurrent til Windows egen søkemotor). De bruker også Netscape i markedsføringen av et billig internett-abonnement.

Netscape var den mest populære nettleseren i internetts tidlige år. Men markedsandelene begynte å skrumpe inn da Microsoft lanserte Internet Explorer (IE) i midten av 1990-årene. Selv om Netscape fikk AOL på eiersiden klarte man ikke å endre nettleserens skjebne. I dag har Internet Explorer en markedsandel på 95 prosent.