Netscape gjenoppstår

Netscape gjenoppstår

AOL har bestemt seg for å lansere ny versjon av Netscape før sommeren.
Det som i sin tid var verdens mest brukte nettleser, Netscape, er forlengst avskrevet av de fleste. Microsoft har nå 96 prosent av internett-brukerne i sin hule hånd. Netscape må sammen med Opera og et par andre nettlesere nøye seg med smulene.

Den amerikanske internett-leverandøren AOL kjøpte Netscape for nærmere 30 milliarder kroner i 1998, men sparket alle utviklene i fjor. Ingen videreutvikling er skjedd siden Netscape 7.1 som ble lansert i fjor sommer. I alle fall har de fleste trodd det.

Nå viser det seg at AOL ikke gir seg så lett. Ifølge IDG News kommer Netscape med versjon 7.2 kanskje så snart som i mai. Den nye versjonen er basert på kommende Mozilla 1.7.

Utviklingsarbeidet er utført av Mozillas åpen kildekode-prosjekt som i sin tid ble startet av Netscape og siden overtatt av AOL.

I tillegg til oppdatering av nettleseren har AOL i det stille startet betatesting av Netscape Desktop Navigator, et nytt produkt som gir tilgang til stedsavhengig web-innhold basert på zip-kode (amerikansk postnummer). Beta-versjonen er allerede klar til nedlasting fra Netscapes web sider.

Desktop Navigator-en kommer til å bli tilbudt sammen med nettleseren. Det kan føre til at folk velger å gå tilbake til gode, gamle Netscape.

-- Jeg tror Netscape 7.2 og Desktop Navigator kommer til å bli en super nedlastingspakke, sier Richard Doherty, forskningsdirektør i The Envisioneering Group til IDG News.