Netshop skal skyte fart i Zepto

Netshop skal skyte fart i Zepto

Den norske pc-byggeren Zepto Computers har stagnert de siste årene, men har nå solgt seg til Netshop for å få vind i seilene.

Netshop har tidligere uttalt at de var på jakt etter oppkjøpsobjekter. Nå har de kjøpt komponentdistributøren Microplex og Vedvik-brødrenes Zepto Computers.

 

- Vi har gjort dette fordi vi ser at vi kan få mye mer fart ved å gå inn i en slik konstellasjon. Netshop har mange flere besøkende enn oss og er også en nettbutikk. Jeg tror dette kan bli bra, sier daglig leder Tom Vedvik i Zepto.

 

Zepto blir hetende Zepto hos Netshop, og blir en egen merkevare som Netshop skal markedsføre.

 

- Vi kommer til å kjøpe inn felles og da gjelder det å få mest mulig volum for å få riktige priser fra Kina, sier Vedvik.

 

Tom Vedvik etablerte Zepto i 2000 og tok med seg konseptet til Danmark og Sverige året etter. De tre skandinaviske selskapene driver nå separarat, men samarbeider med hverandre på innkjøp. De to andre organisasjonene er ikke involvert i Netshops oppkjøp.

 

Stor suksess i Danmark

 

Gjennom selskapet TT Invest sitter Tom og Tore Vedvik på ti prosent av aksjene i Zepto i Sverige og Danmark, som kan vise seg å bli lukrativt siden Zepto i Danmark går som en kule.

 

Selskapet omsatte for 90 millioner kroner i fjor og selger 1.000 bærbare pc-er i måneden. Snart skal de på børs.

 

Til sammenligning har det norske selskapet røde tall og rundt 20 millioner i omsetning på et salg av 3.000 pc-er i året.

Zepto i Norge skal for øvrig fortsette å  samarbeide på innkjøp med Zepto i Danmark.

Les også: Zepto sikter mot børs