Nett-etterlysning fungerer bra

Ikke alle er enige i at politiet advarer mot å bruke Internett-etterlysning.

Lars Erik Aas bare forsvant. Familien hans sendte epost til letegruppen med etterlysning. De angrer ikke på det selv om saken ennå ikke er løst, skriver Aftenposten.

Hittil har de fått rundt 100 tips, hvorav minst 30 fra klarsynte. De forstår ikke politiets skepsis til den nye trenden med pårørende som selv starter Internett-søk.

Politiet reagerte denne uken etter at familien til en 15 år gammel jente fra Nesodden gikk ut på Internett. Det har gitt politiet mye arbeid både før og etter at hun sist tirsdag kom til rette, fordi et stort antall mennesker tok kontakt med etterforskere. De fleste ville vite om etterlysningen var ekte. Kritikerne i politiet sier også at slik Internett-jakt vekker det verste i mange galninger som sjikanerer pårørende med falske meldinger.

Familien og venner til Lars Erik Aas mener derimot at frykten for de gale på nettet er betydelig overdrevet.

Letegruppen jakter ikke bare på Internett. De har hengt opp plakater i Oslo-området, de kontaktet mange bøssebærere før de gikk rundt i årets TV-aksjon og de foretar stadig søk på fritiden. De drøyt 30 henvendelsene fra klarsynte spriker i alle retninger.

Gruppens nettside er: www.salamander.no.