Nett-forbrytelser hvert tiende sekund

Nett-forbrytelser hvert tiende sekund

Det er gode tider for internettkriminelle.

Internettkriminaliteten brer om seg. Det begås nå en forbrytelse på internett hvert tiende sekund, ifølge en ny britisk rapport om emnet.

Studien, som tar for seg nettkriminalitet Storbritannia, viser at det i løpet av fjoråret ble begått tre millioner kriminelle handlinger på internett. Kriminaliteten omfatter alt fra seksuell trakassering til økonomisk svindel. I seks av ti tilfeller er handlingene rettet mot enkeltpersoner, snarere enn bedrifter, myndigheter og organisasjoner.

- Selv om det er vanskelig å evaluere forbrytelser på nettet, framgår det helt klart at kriminaliteten på nettet på mange områder er mer graverende enn "tradisjonell" kriminaltet , sier Stefan Fafinski, som står bak rapporten til nyhetsbyrået AFP.

Trakassering topper listen over de vanligste forbrytelsene. Dette innbefatter trusler, krenkende epost og innlegg på forum og i tastepratgrupper. Lenger ned på listen kommer økonomisk kriminalitet, som likevel økte i omfang med hele 30 prosent fra 2005 til 2006, skriver idg.se.

LES OGSÅ: Sikkerhet i USB-pluggen