Nett-terror vil drepe

Angrep på amerikanske datanettverk kan ruinere selskaper og drepe mennesker, ifølge en ekspertgruppe.

Organisasjonen Cyber Consequences Group (CCU) jobber for den amerikanske regjeringen og hevder nå at de har plukket opp indikasjoner på at terrorister blant annet planlegger å ødelegge strømforsyninger i landet. De mener også at det er fare for at terrorister kan reprogrammere maskiner slik at de bygger farlige produkter og innfiltrere legemiddelindustrien.

 

CCU-sjef Scott Borg sier ifølge Reuters at de har plukket opp informasjon om at terrorister ønsker å slå til mot styringssystemene i kraftstasjoner. Infiltrasjon i for eksempel bilfabrikanter, sykehus og legemiddelfabrikanter er foreløpig scnearioer, men scenarioer som må tas alvorlig.

Vanskelig å oppdage

 

Klarer noen å komme seg inn i nettverket i et sykehus, kan de forandre behandlingsrutiner og doser på medisiner. Da kan de ta uker og måneder før det blir oppdaget.

 

De største sikkerhetstruslene er de ansatte omgang med egne sikkerhetsrutiner. Samtidig er det også de ansatte som best kan forhindre sikkerhetsbrudd.

 

- Den beste måten for selskaper å oppdage sikkerhetshull er å la ansatte de stoler på angripe sine egne selskaper, sier Borg.

Les også:
Vil sikre Norge med id-kort
Lagringsloven blir innført