1,5 millioner gratis bøker

1,5 millioner gratis bøker

Trenger du lesestoff i julen er nettstedet Million Book Collection noe for deg. Mer enn halvannen million bøker er tilgjengelig i digitalt format.

Alle bøkene i det internasjonale prosjektet The Universal Digital Library: Million Book Collection er nå tilgjengelig gjennom én nettportal, skriver Forskning.no. Dette innebærer at hvem som helst med en internettlinje nå kan få tilgang til et bibliotek på størrelse med et stort universitetsbibliotek.

Hele 1,5 millioner bøker er digitaliserte og kan søkes frem på nettstedet. Problemet for oss nordmenn er at rundt en million av bøkene er på kinesisk. Rundt 350 000 er på engelsk. Totalt er mer enn 20 språk representert, skriver Forskning.no.

LES OGSÅ: Amazons bokleser utsolgt

Million Book Collection inneholder per i dag sju norske bøker, deriblant Henrik Ibsens Peer Gynt: Et Dramatisk Digt og Bjørnstjerne Bjørnsons samlede verker.

Professor Raj Reddy ved Carnegie Mellon University har stått i spissen for prosjektet.

- Dette tar oss nærmere idealet for Universal Library: å gjøre alle publiserte verker tilgjengelige for hvem som helst, når som helst, på et hvilket som helst språk, sier han i en pressemelding.

Besøk biblioteket her .

Les om:

Nett-tjenester