40 prosent oppdaterer ikke nettleseren

40 prosent oppdaterer ikke nettleseren

Internet Explorer-brukere er oppdateringssinker i forhold til nettsurfere som foretrekker Opera og Firefox, viser ny undersøkelse.

En ny undersøkelse gjennomført av Google, det sveitsiske teknologiinstitutt og IBM tar for seg nettsurfernes forhold til sikkerhet på nettet. Ifølge rapporten henger 40 prosent av surferne etter med hensyn til oppdateringer av deres foretrukne nettleser. Dette gir mange it-avdelinger hodebry, da svært mange fiendtlige angrep rettes direkte mot nettlesere.

Spesielt brukere av Internet Explorer er trege i avtrekkeren. Til tross for Microsofts innstendige oppfordringer til å oppgradere til IE7, viser undersøkelsen av nesten halvparten av IE-brukerne fortsatt benytter seg av versjon 6.

Noenlunde anstendig

Likevel er det grunn til å glede seg over at hele 59 prosent bruker den siste versjonen av sin nettleser. Det er først og fremst brukere av Firefox og Opera som hever oppdateringsfrekvensen til et noenlunde anstendig nivå. 92,2 prosent av Firefox-brukerne benytter seg av versjon 2 (tallene ble hentet inn før Firefox 3 ble sluppet), mens 90,1 prosent av Opera-brukerne har installert Opera 9.

Selve undersøkelsen baserer seg på Googles database med brukerinformasjon samlet mellom januar 2007 og juni 2008.

Les hele rapporten her.

Les om:

Nett-tjenester