Adobe viser Creative Suite 4-beta

Adobe viser Creative Suite 4-beta

Adobe har lagt ut beta av tre av programmene i CS4. Hvilke programmer er først ute?

Adobe har nå begynt opptrappingen til lanseringen av Creative Suite 4 og tilbyr beta-versjoner av tre av programmene for gratis nedlasting.

De tre første CS4-programmene som vi får ta en titt på, er webdesignprogrammet Dreamweaver, musikk- og lydredigeringsprogrammet Soundbooth og webgrafikkprogrammet Fireworks.

Bedre lydprogram

De første kommentarene til beta-versjonene er allerede begynt å komme. Macworld USA har prøvd Soundbooth og skriver at beta-versjonen demonstrerer at Adobe lytter aktivt til kritikk fra sine kunder.

Ifølge Macworlds skribent var den første versjonen av Soundbooth litt for enkel til å innfri ønskene ikke bare til profesjonelle brukere, men også avanserte amatører.

Beta-versjonen av Soundbooth CS4 har både flerspors-lydredigering og mange andre funksjoner som ifølge kritikerne manglet i CS3-versjonen, skriver Macworld.

Blant nyhetene er funksjoner som automatisk lydnivåtilpassing, muligheten til å lage «snapshots» som man kan vende tilbake til hvis den videre redigeringen blir mislykket, og ikke minst forhåndsvisning av mp3-komprimering.

To dager

Når man har lastet ned beta-versjonene av Dreamweaver, Soundbooth og Fireworks fra Adobe Labs-serveren, får man bare anledning til å bruke dem i to dager, så sant man ikke har en eksisterende lisenskode for Creative Suite 3. Ved hjelp av denne koden kan man få generert ny lisenskode til CS4-betaene som gjør at de vil fungere frem til Adobe lanserer de endelige versjonene av Creative Suite 4. Det er foreløpig ukjent når dette vil skje.

Nytt i Dreamweaver

Blant nyhetene i Dreamweaver er en egen verktøylinje for relaterte filer som skal gjøre det lettere å navigere rundt i komplekse websider med både html-kode, linker til JavaScript-dokumenter og integrerte XML-data, ifølge Adobe.

Tre av Creative Suite 4-programmene foreligger nå i betaversjon.

Det er også lagt inn en ny funksjon for forhåndsvisning av websidene man jobber med slik at man slipper å måtte åpne sidene i en nettleser.

Nytt i Fireworks

Fireworks har fått et nytt brukergrensesnitt som er i samsvar med resten av programmene i Creative Suite-familien. Det skal også være lettere å lage pdf-versjoner som kan sendes til kunder for vurdering, heter det i pressemeldingen fra Adobe.

Den nye Fireworks-versjonen vil være fullt kompatibel med Adobe AIR, HTML, Adobe Flash og Adobe Flex Builder. Dermed kan man nøye seg med å lage en eneste designversjon som så kan distribueres på hvilken som helst plattform kunden måtte ønske.