Alternativ YouTube-app for iOS

Alternativ YouTube-app for iOS

Jasmine er et godt - og muligens bedre - alternativ til Googles egen app.

Selv om Apple har fjernet sin dedikerte YouTube-app i iOS 6, har du fremdeles alternativer hva gjelder å bruke Googles videotjeneste på en mobil enhet fra Apple.

Du kan surfe inn på YouTube via en nettleser, eller du kan bruke Google sin nye, offisielle YouTube-klient for iOS.

Dessverre fungerer Googles app bare i øyeblikket for iPhone og iPod touch. I tillegg til har den andre mangler, som at AirPlay ikke fungerer og at det ikke er mulig å endre videokvalitet.

Heldigvis finnes det andre gode alternativer der ute. Vår nyeste favoritt er Jasmine, en stilren og gjennomført YouTube-klient for alle typer iOS-enheter.

Elegant brukergrensesnitt

Jasmine er en såkalt universal-app for iOS, hvilket betyr at den samme appen fungerer på både iPhone, iPod touch og iPad.

Mange synes Googles YouTube-app for iOS har et bedre og mer funksjonsrikt brukergrensesnitt i forhold til den gamle YouTube-appen som Apple stod for. Jasmine har også det, men vi opplever den som bedre enn Googles app – brukergrensesnittet er mindre rotete og enklere å bruke.

Spesielt på iPad er den enkel å navigere i ved hjelp av sveipebevegelser på en rekke elementer. For eksempel kan du knipe to fingre på en kolonne for å lukke den. Om du har bladd deg langt ned i et navigasjonstre, kan du enkelt gå tilbake ved å sveipe til høyre.

Flere nyttige funksjoner

Jasmine har det meste du trenger for å bruke YouTube på din iOS-enhet. Du kan bla gjennom klipp basert på favoritter, visninger, karakter, kommentarer og såkalt «trending». Du kan også logge inn med din Google-konto og få tilgang til dine spillelister, abonnementer og favoritter. Du kan også kommentere klipp samt dele dem på Facebook, Twitter, sms og e-post via en dele-knapp.

Ellers husker Jasmine også hvor du var i klipp, og du kan også høre på klipp i bakgrunnen mens du bruker andre apper. Sistnevnte er spesielt kjekt, da hverken den gamle til Apple eller Googles app gjør dette. Kjekt om det for eksempel er en låt du vil høre på som du ikke finner noe annet sted og du vil gjøre noe annet samtidig.

Appen har støtte for AirPlay, så du kan strømme innholdet rett over på Apple TV-boksen din. I innstillingene kan du sette opp slik at appen spør deg om hvilken kvalitet videoen skal spilles av i, Brukergrensesnittet til Jasmine er i utgangspunktet lyst, men du kan bytte til en nattmodus med mørkere farger om du ønsker det.

Noen mangler

En ulempe med Jasmine er at den ikke vil åpne lenker fra Safari som Googles offisielle app gjør. Dermed må du søke opp videoer fra appen, eller få lagret en video som favoritt fra nettleseren for så å åpne den fra Jasmine. Merkelig nok er det heller ikke mulig å like (tommel opp eller tommel ned) en video. Forhåpentligvis vil alt dette bli mulig i fremtiden.

Jasmine er i utgangspunktet gratis, men det finnes en pro-versjon tilgjengelig som kjøp i appen. Der skal det blant annet finnes mulighet til å stille inn visningsbegrensninger for appen om barn skal bruke den. Her vil man også slippe reklame. Det ser imidlertid ut til at pro-versjonen ikke fungerer i øyeblikket.

Last ned Jasmine for iOS fra App Store her.

Nett-tjenester