Amazonas på Google Street View

Amazonas på Google Street View

Google utvider Street View, og tar tjenesten til steder få av oss har sett eller vært.

I samarbeid med organisasjonen Foundation for a Sustainable Amazon (FAS) skal Google ta bilder på Amazonas og Rio Negro nordvest i Brazil, melder BBC.

Google vil også gi opplæring i bruk av utstyr til lokale folk i området, og overlater en del utstyr til dem slik at bildene kan oppdateres. Bilder som blir tatt stiftes sammen slik at brukere av Google Street View kan utforske området i 360 grader.

Avskoging

Prosjektet begynte for to år siden, og det var FAS som tok iniatiativet til planen om å digitalisere høykvalitetsbilder av Amazonas. Årsaken er at FAS ønsker å vise effekten av dårlig bærekraft og den utstrakte avskogingen i området.

- Det er veldig viktig ikke bare å vise verden omgivelsene og den tradisjonelle levemåten i området, men også å gjøre verden oppmerksom på utfordringene med klimaendringer, avskoging og kampen mot fattigdom, sier Gabriel Ribenboim, prosjektets leder i FAS til BBC.

Skal sykle i Amazonas

For Google er prosjektet den største utfordringen Street View har hatt til nå. Utstyret laget for Street View er egentlig laget for å brukes på godt vedlikeholdte veier. Googles ingeniører kommer til å bruke Street View trehjulssykkelen som er laget for å nå vanskelig terreng, som for eksempel Stonehenge i England og Tryvann her i Oslo.

- Vi skal sykle langs de smale grusveiene mellom landsbyene i Amazonas, og komme tett opp til hvor sivilisasjonen møter regnskogen. Vi vil også montere utstyret på en båt og ta bilder mens båten driver nedover elven, sier Google i en bloggpost.

I tillegg til de kjente street-view bildene vil Google også benytte en teknologi de har utviklet for å fotografere bedriftsområder i USA til å ta bilder i hus og samfunnshus langs elven.

Google håper dette vil gi et innblikk i hvordan det er å leve og arbeide i Amazonas.

Frem fra glemselen

Prosjektet starter i byen Tumbira, og har fått mye oppmerksomhet fra de lokale innbyggerene i området.

- Jeg vet ingenting om internett, men synes det er fantastisk fordi samfunnet vårt har aldri blitt publisert noe sted, sier Maria do Socorro da Silva Mendinca, 40 år gammel husmor til Associated Press.

- Ingen vet at vi er her, legger hun til.

Det kommer nok til å endre seg om ikke så lenge.

Les om:

Nett-tjenester