Angriper Googles dyneløfting

Angriper Googles dyneløfting

Rettssak i Sveits for å fjerne alle bilder fra Google Street View.

Det sveitsiske Datatilsynet raser mot Google Street View. Personvernorganisasjonen har startet en rettssak for å stoppe Googles uhemmede offentliggjøring av bilder, som kan knyttes til personlige og følsomme data.

Det har Hanspeter Thür, som representerer organisasjonen, kunngjort. Thür er ansatt av den føderale regjeringen å passe på personvern til sveitserne.

Det kreves at Google endrer sine rutiner, og for å understøtte kravene er det satt i gang en juridisk prosedyre for en sveitsisk domstol.

Nummerskilt

Ifølge Thür har Google hoppet elegant over de fleste av sine egne forslag å ivareta personvernet. Nå mener han det er tid at det stilles klare retningslinjer til måten selskapet bruker sensitivt materiale på, særlig bilder på Street View.

Sveitseren mener at Google må usynliggjøre alle nummerskilter på biler pluss anonymisering av alle mennesker på bildene. Neste krav på Thürs liste er at ingen private områder som innelukkede hager er synlig på bilder. I tillegg bør bedriften opplyse minst en uke i forkant hvor og når de skal fotografere fra luften, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Fjern bildene

Street View er en tjeneste med svært detaljerte bilder fra hele verden. Bildene kan ses på enhver oppkoblet enhet som pc-er og mobiltelefoner, og viser bilder som er tatt på gata, med mennesker og biler.

Sveits er ikke det eneste landet som har kritisert Google fototjeneste. Fra flere hold har man reagert på at bildene tas og legges ut uten at personene på bildene er spurt om tillatelse eller samtykke.

Thür mener ikke det er godt nok at Google kan offentliggjøre bildene inntil det eventuelt blir forbudt, og krever at Google fjerner alle bilder fra Sveits mens rettssaken pågår.

Les om:

Nett-tjenester