Annonsører raser mot Firefox

Annonsører raser mot Firefox

Internettannonsørene er opprørte over Mozillas beslutning om å gjøre det vanskeligere å spore brukernes surfe-vaner.

To amerikanske annonseorganisasjoner er opprørte over Mozillas beslutning om å blokkere cookies fra tredjeparts nettsider, som brukes til å spore brukernes Internett-vaner, skriver Computer Sweden.

I dag brukes denne teknikken for at annonsørene skal kunne lage mer målrettede annonser som følger brukerne på tvers av ulike nettsider.

Misnøye

I forrige måned kunngjorde Mozilla at den neste versjonen av nettleseren Firefox skal ha en «lås» som sperrer denne typen informasjonsutbytte mellom ulike nettsider.

De amerikanske annonserings-organisasjonene, Interactive Advertising Bureau og Association of National Advertisers, har begge uttrykt sterkt misnøye med denne beslutningen.

- Hvis Mozilla gjennomfører sine planer, vil dette påvirke alle brukere av Internett negativt. Vi kommer alle til å miste friheten- å selv velge hvordan vi ønsker å oppleve Internett, sier Randall Rothenberg, administrerende direktør i Interactive Advertising Bureau til IDG News.

- Fare for de mindre

Han og hans kolleger ved Association og National Advertisers, frykter at denne blokkeringen hovedsakelig vil påvirke mindre Internett-annonsører.

De argumenterer også for at endringene i Firefox vil føre til at brukerne vil bombaderes med annonser de ikke er interessert i.

Firefox står i dag for 20 prosent av nettlesermarkedet, og er nummer tre etter Googles Chrome og Microsofts Explorer.

Firefox er ikke den første som blokkerer cookies fra tredjeparts nettsider. Apple har hatt denne funksjonen slått på som standard i sin nettleser Safari siden 2003, og den mobile versjonen siden 2007.

Les om: