Apple fikset australsk kartfeil

Apple fikset australsk kartfeil

Australsk politi måtte ut med advarsel etter at flere Apple-brukere kjørte seg bort i villmarka.

Mandag gikk australsk politi ut og advarte landets innbyggere mot å stole på Apples nye kartapplikasjon.

Siden lanseringen i september har seks bilister kjørt seg vill i Murray-Sunset National Park i sine forsøk på å komme til byen Mildura i delstaten Victoria.

Apples kartapplikasjon viser Mildura som en del av nasjonalparken, men ligger faktisk 70 kilometer nordøst, ifølge det australske politiet.

Murray-Sunset er et relativt tørt område hvor temperaturen kan bli opptil 46 grader. Noen av bilistene har måttet tilbringe opptil et døgn i ødemarken uten mat eller drikke. Dermed omtalte politiet kartfeilen som potensielt livstruende.

Kjapp fiks

Apple kommenterte ikke saken til å begynne med, men bare et døgn etter at den ble kjent, skal selskapet ha rettet kartfeilen slik at søk for stedet peker til rett sted, melder The Guardian.

The Register påpeker dessuten at feilen ikke er helt og holdent Apples feil, ettersom informasjonen stammer fra kartinformasjon utstedt av australske myndigheter. Punktet Apple skal ha pekt til skal ha vært det geografiske sentrumet i området for Mildura, ikke selve byen.

"We screwed up"

Apple erstattet Googles kartapplikasjon med selskapets egen applikasjon i iOS 6, som ble lansert 19. september. Brukere har siden da klaget over at Apples kart er dårlige og fulle av feil.

Apple-sjef Tim Cook utstedet et personlig brev den 26. oktober hvor han beklaget sterkt for problemene og lovet at kartene ville bli bedre med tiden. Frem til da rådet han brukere om å benytte seg av Microsofts Bing, Google Maps, Nokias Here eller tredjepartsappen Waze.

I et nylig intervju med den amerikanske tv-kanalen NBC var Cook for øvrig åpen på at kartene ikke har levd opp til forventningene. Faktisk så sa han det rett ut: "We screwed up".

Nett-tjenester