Apple forlenger lagringstilbudet

Apple forlenger lagringstilbudet

Tidligere MobileMe-brukere får ett år med ekstra gratis lagringsplass i iCloud.

Tilbudet til tidligere MobileMe-brukere om ekstra lagringsplass i iCloud skulle egentlig utløpe den 30. september i 2012, men har nå blitt utvidet med et ekstra år.

Forgjengeren til Apples nåværende iCloud-tjeneste, Mobileme, tilbød 20 gigabyte med lagringsplass inkludert i årsabonnementet på 99 dollar, drøye 500-lappen.

For å lette overgangen fra MobileMe til iCloud, som tilbyr 5 gigabyte med gratis lagring, ble MobileMe-brukere gitt 20 gigabyte ekstra iCloud-plass gratis frem til 30. september i år. Etter det måtte brukerne betale 280 kroner ekstra i året for 20 gigabyte ekstra.

MobileMe-brukere som oppgraderte sin lagringsplass til 40 gigabyte eller 60 gigabyte fikk 50 gigabyte ekstra iCloud-plass.

- En takk til våre kunder

Men nå trenger ikke brukerne å oppgradere likevel. Apple har som sagt utvidet tilbudet med ett år. Nyheten om forlengelsen ble kjent via et supportdokument på Apples nettsider. Hvis du allerede har ekstra lagringsplass og finner ut at du trenger enda mer, advarer Apple at du vil bli belastet for det.

I tillegg sier Apple at du ikke kan gå tilbake til din gratis lagringsplan hvis du bestemmer deg for å avbryte en oppgradering (for eksempel oppgraderer fra 20GB til 50GB, og deretter bestemmer senere at du vil gå tilbake til 20GB).

Ifølge Apples supportdokument valgte selskapet å forlenge fristen som en «takk til våre tidligere MobileMe-medlemmer som flyttet til iCloud». De mer kritiske spekulerer i at utvidelsen er en forklaring - eller en løsning - på en feil som ble oppdaget i forrige uke hvor iCloud brukere oppdaget at de plutselig hadde 25 GB ekstra lagringsplass gratis fram til år 2050.

Nett-tjenester