Apple vil forby podcast-navn

Apple vil forby podcast-navn

Er podcast et generisk begrep eller noe Apple eier?

Apple Ipod er ikke bare den mest brukte musikkspiller, navnet til dingsen har blitt brukt mye i begrep rundt den nye informasjonsrevolusjon. Nå er Apple lei av at alle bruker "pod"-begrepet.

For en måned siden sendte Apple et brev til Profit Pod og Tightpod med en sterk oppfordring å droppe pod-biten i navnet. Nå har selskapet også gått ut mot virksomheter som bruker "podcast" i navnet.

En podcast er en radiolignende lydfil som kan lastes ned til en pc eller musikkspiller. Ordet er en sammensetning av "ipod" og " broadcasting" (kringkasting).

Russel Holliman i Podcast Ready har fått et brev å avslutte bruk av 'Podcast Ready' og 'Mypodder'. Ifølge bladet Listening Post er Holliman ikke interessert å droppe navnet til tjenesten sin. Han mener at "pod" kommer fra Ipod, men er et såpass generisk begrep at det kan brukes av andre.

Ifølge bloggen på Zdnet er det flere grunner at Apple har startet en heksejakt mot alle pod-begrep. Selskapet sliter å få patentert "ipod" som merkenavn, og har tenkt å bruke det i markedsføringen som særbegrep for Apple-produkter.

Les om:

Nett-tjenester