Årets produkt 2008

Årets produkt 2008

Hvert år velger PC World-redaksjonen ut det vi mener er de viktigste IT/teknologi-produktene fra året som gikk. Dette var best i fjor.

Siden 1990 har PC World Norge delt ut prisen for Årets Dataprodukt. Et behov for en viss modernisering (hva er et dataprodukt?) gjør at vi nå har byttet navn til Årets Produkt.

Ellers er prisen lik fra tidligere år. Vi har ikke faste kategorier (årets pc, årets skriver og så videre). Isteden gir vi prisen til de produktene – eller tjenestene – som vi helt uavhengig av kategori mener har vært mest banebrytende i året som er gått.

For at et produkt skal vinne prisen holder det ikke at vi har gitt produktet høye karakterer i en test. Det rekker ikke å være litt raskere eller litt bedre enn forgjengeren.

Et produkt som skal få denne prisen må fortjene det på andre måter, for eksempel ved at produktet er spesielt innovativt, at det setter en helt ny standard, at det introduserer en helt ny teknologi eller løsning som vi mener vil ha stor betydning for markedet, enten ved at det er noe helt nytt, eller at det er teknologi som gjøres tilgjengelig for helt nye segmenter. Et eksempel på det siste er i år premieringen av Nikon D300. Vi har sett funksjonaliteten før, men i en helt annen prisklasse.

For å i det hele tatt bli tatt opp til vurdering er det et krav at redaksjonen i PC World Norge har fått testet og evaluert produktet. Dette kan høres opplagt ut, men det finnes faktisk andre prisutdelinger der dette ikke er en forutsetning.

Her er vinnere for 2008 (presentert i alfabetisk rekkefølge):