Avansert nettleser til mobilen

Avansert nettleser til mobilen

Skyfire er en mobil nettleser som lover svært så avanserte surfemuligheter. Se video her.

Det er ikke alltid enkelt å lese nettsider på en mobiltelefon med liten skjerm, men det finnes nettlesere som også her kan gjøre surferunden til en god opplevelse.

Et eksempel er Opera Mini som sørger for å komprimere alle websider slik at de ikke er større enn nødvendig.

Et annet eksempel er nykommeren Skyfire . Denne nettleseren fungerer i motsetning til Opera Mini kun på smarttelefoner som har Symbian Series 60 eller Windows Mobile (versjon 5 og 6) som operativsystem.

Derimot skal den være mer avansert og håndtere en mengde programmeringsspråk som Flash, Ajax og CSS i tillegg en rekke videoformater.

Du kan for eksempel se klipp fra YouTube, lytte til musikk og benytte Web 2.0-tjenester som Facebook eller Google Maps på samme måte som med en vanlig pc.

Nettleseren skal være optimalisert for tilkobling via trådløse nettverk, som kanskje vil være den viktigste grunnen til at du ønsker å benytte slike nettjenester fra en mobiltelefon.

Betaversjonen av Skyfire støtter en skjermoppløsning på inntil 320 x 320 piksler og lar deg bruke en penn for å dra nettsidene fra side til side i vinduet for å få med deg innholdet.

Man kan også zoome ut og inn for å øke størrelsen på tekst og bilder.

Skyfire kan foreløpig kun lastes ned av brukere med et amerikansk telefonnummer, men alle vi andre kan melde vår interesse via denne siden.

I mellomtiden kan du sjekke ut videoen som gir en demonstrasjon av hva nettleseren er god for. Det ser svært lovende ut.