Bedre nettleser til Android

Bedre nettleser til Android

Betaversjonen av Opera Mobile 10.1 er nå tilgjengelig for Android.

Den nye nettleseren kan lastes ned gratis fra Android Market, og skal ifølge Opera ha raskere sidelasting enn andre nettlesere.

LES OGSÅ:

TEST: Opera 10.62 - Enda bedre

En nyhet mange nok vil sette pris på er at Opera nå støtter helt jevn rulling i nettsider, samt jevn og trinnløs zooming på nettsider ved å bruke to fingre. Vi i PC World Norge har prøvd nettleseren en kort periode på en HTC Desire HD, og synes den virker veldig lovende.

Maskinvareakselerasjon gir jevnere bevegelser

Opera har fra før en enklere nettleser til Android, Opera Mini, men denne støtter kun to zoomnivåer. Den nye Opera Mobile 10.1-nettleseren bruker maskinvareakselerasjon for å gjøre nettleseren raskere, og gi jevnere bevegelser når du zoomer eller ruller opp eller ned i nettsidene.

Turbo

Opera Mobile 10.1 støtter også Opera Turbo, som innebærer at nettrafikken sendes via Operas servere, hvor den blir komprimert før den sendes videre til mobiltelefonen. Dermed kan du oppnå bedre hastigheter ved trege nettforbindelser, og ikke minst spare penger hvis du ikke har et mobilabonnement med fri bruk av datatrafikk.

Synkronisering

Med Speed Dial-funksjonen har du snarveier til de mest brukte nettsidene, og du veksler raskt mellom flere samtidig åpne nettsider ved hjelp av faner som viser miniatyrer av nettsidene. Bokmerker kan synkroniseres på tvers av mange ulike enheter – også til pc-er, og den innebygde passordhåndtereren gjør at du slipper å måtte taste inn kompliserte passord på små mobilskjermer. Nettleseren kan lastes ned gratis til Android-telefoner fra m.opera.com.

LES OGSÅ:

Hvordan blir Android 3.0?

Les om: