Bedre ytelse i oppdatert Safari

Bedre ytelse i oppdatert Safari

Ny versjon av Apples nettleser klar for nedlasting.

Apple har lansert Safari 5.1.4, en oppdatering av nettleseren deres for Snow Leopard, Lion og Windows.

Fikser mange feil

Oppdateringen byr blant annet på bedre JavaScript-ytelse, bedre søkefelt-respons og grensesnittforbedringer ved visning av Flash-innhold etter zooming.

Apple sier også oppdateringen fikser en feil som kan få nettsider til å blinke hvitt når vi svitsjer mellom Safari-vinduer, noe som potensielt forårsaker at du mister all data som befinner seg i de nettsidene.

Ellers er det fikset en feil som fjernet lenker i pdf-er lagret fra nettsider, samt en feil som kunne føre til at lysstyrken på skjermen ble redusert ved visning av HTML5-video. Stabiliteten, kompatibiliteten og oppstartstiden ved bruk av Safari-tillegg skal også være bedre.

Problemer med informasjonskapsler ved bruk av privat nettlesing samt gjenværende data ved bruk av «Fjern alle nettsteddata»-knappen skal også være rettet opp i.

Tetter mange sikkerhetshull

I tillegg til disse feilrettingene, skal en rekke sikkerhetshull også være tettet. 80 sårbarheter skal det være snakk om, skriver amerikanske Computerworld. Ifølge Apple er 73 av dem kritiske. Ingen grunn til å vente med oppdateringen, med andre ord.

Safari 5.1.4 er tilgjengelig via Programvareoppdatering og direkte fra Apples nettsider.

Les om: