Beskytter mot nye trusler

Beskytter mot nye trusler

Promon Shield beskytter effektivt mot nye trusler som data-URI-er uten problemer.

Tom Lysemose er teknologisjef i sikkerhetsselskapet Promon. Han bekrefter at selskapets sikkerhetsløsning Shield beskytter mot skadevare innbakt i data-URI.

- URI-ene er en utfordring. Vi har gått i lab-en, og resultatet var som forventet. Med whitelisting stopper vi denne type trusler per design, sier Lysemose.

Stoppper snuskete URI

Siden Shield håndhever en whitelist for lovlige URL-er blir trusler som data-URI oppdaget umiddelbart blokkert.

- Når Shield ser en URI vil den sjekke om den finner en match i sin whitelist, hvilket den selvfølgelig ikke gjør. Deretter stoppes nettleseren umiddelbart fra videre behandling av URI-en, forklarer Lysemose.

Det samme vil skje om noen skulle klare å lure en slik URI-lenke på en whitelistet nettside.

- Også her vil Shield stoppe nettleseren fra å vise innholdet i URI-en fordi den ikke får positiv match mot whitelisten når brukeren klikker på lenken, sier Lysemose.

Whitelist for organisasjoner

Selv hittil ukjente angrep og trusler stoppes raskt og effektivt med whitelister og proaktiv teknologi som Promon Shield, mener Lysemose.

- Ting som er ukjent filtreres rett og slett bort, sier Lysemose.

Han sier også at uten whitelist, så er slike trusler vanskelige å forebygge siden det er nettleseren selv som håndterer forespørselen.

- Det er nettleseren som gjør det mulig, så en whitelist på nettverksnivå vil være svært vanskelig, for ikke å si umulig, legger Lysemose til.

Derfor fungerer Shield så bra som det gjør - proaktiv sikkerhet med whitelists i en ren nettleser.

Stor interesse

Promon har gjort en god del leveranse i år, spesielt til offentlig- og finanssektor.

- Her er det full fart, og vi har mye interesse fra utlandet, spesielt fra finanssektoren i Tyskland, samt fra sentrale offentlige aktører, sier Lysemose.

Selskapet er også klar for Windows 8, og har nettopp lansert støtte for mobilplattform, på IOS og Android.