Bing kopierer Googles søkeresultater

Bing kopierer Googles søkeresultater

I går anklaget Google Microsoft for å ha kopiert Googles søkeresultater. Slik ble søkefusket avslørt.

Googles programvareingeniør, Matt Cutts, anklaget i går Microsoft for å kopiere søkeresultat fra Googles søketjeneste for så å bruke de samme søkeresultatene i søketjenesten Bing.

LES OGSÅ:

Google Instant forbyr "BitTorrent"

For å bevise saken plantet Google ut villspor i form av obskure søketermer som lenket til en spesiell nettside i Google søkeresultater. Fordi søketermene ikke hadde noe med selve nettsiden å gjøre, burde ikke et søk med samme søketerm i Bing generere det samme søkeresultatet, men det gjorde det likevel.

LES OGSÅ:

Google lanserer "kroppssurfer"

Google sørget for at et søk med termen ”mbzrxpgjys” plasserte nettstedet www.rim.com øverst i søkeresultatene. Termen finnes imidlertid ikke på det nettstedet overhodet, og det samme søket burde derfor ikke fungere i Bing. Google laget en rekke ulike eksempler av samme sort, og samtlige genererte samme resultat både i Google og Bing.

LES OGSÅ:

Facebook og Microsoft med sosiale søk

I en uttalelse sier Microsoft at selskapet ikke har kopiert Googles søkeresultat med hensikt. Årsaken til de identiske søkeresultatene skyldes ifølge Microsoft at selskapet benytter over tusen ulike parametre for å gi brukerne best mulig søkeopplevelse.

Oversatt av Aksel Edgar-Lund etter en artikkel hos Pc för Alla.