Bunnen nådd for Internet Explorer

Bunnen nådd for Internet Explorer

Sterk vekst for IE8 gjør at seks av ti fortsatt bruker Microsofts nettleser.

Etter mange måneder med jevn nedgang, har Internet Explorer endelig kapret nye brukere i nettlesermarkedet, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

IE8 viser vei

IE8 vokser raskest av alle, og totalt vokser Microsofts markedsandel fra 59,75 til 60,32 prosent, viser Net Applications globale målinger for juni måned.

IE8 som ble lansert for et drøyt år siden, har alene 25,8 prosent av markedet. Eldgamle IE6 er fortsatt nummer to med 17,1 prosent, mens IE7 er på fjerdeplass bak Firefox 3.6 med 11,8 prosent.

Optimistisk

Microsoft er langt fra glansdagene med over 90 prosent av nettlesermarkedet, men mange har spådd at bruken av Internet Explorer ville stupe ytterligere etter at europeiske IE-brukere selv måtte velge nettleser. IE har også et frynsete rykte når det gjelder å følge vedtatte webstandarder, men ting kan tyde på at Microsoft har klart å stabilisere brukermassen på rundt 60 prosent.

- IE8 vokser raskest av alle, over tre ganger så mye som Chrome, mens Firefox faller tilbake. Dette ser lovende ut, skriver Microsofts markedssjef Ryan Gavin i en blogg.

Microsoft ser ut til å ville følge etablerte webstandarder i utviklingen av IE9 som er på trappene. Selskapet slipper stadig drypp om at den nye nettleseren blant annet skal benytte HTML5 og at den gjør det svært bra på standardtester som Acid3.

Les om:

Nett-tjenester