Chrome 10 er lansert

Chrome 10 er lansert

Googles nettleser er blitt raskere, tryggere og enklere å tilpasse.

Etter tre uker i beta er Google Chrome 10 offisielt lansert for publikum. Den oppdaterte nettleseren har fått en rekke forbedringer, blant annet raskere Javascript, passordsynkronisering og et forenklet innstillingssystem, skriver amerikanske Macworld.

Søk etter innstillinger

Det nye innstillingsgrensesnittet dukker nå opp som en fane i nettleseren, isteden for som en separat boks. Det er også et søkefelt slik at du raskt kan finne innstillingen du ønsker å justere.

Hvis du for eksempel vil importere bokmerker fra en annen nettleser skriver du bare å skrive «import» i søkefeltet, og vips får du opp en Importer Bokmerker-knapp.

Chromes adressefelt – Google kaller det Omnibar – viser automatisk en direkte lenke til akkurat den innstillingen du justerer, som betyr at du kan hjelpe venner og familie med å tilpasse Chrome simpelthen ved å sende en lenke til de forskjellige preferansene som skal justeres.

Bedre sikkerhet, ny Javascript-motor

Google har også styrket sikkerheten i Chrome, ved å slå av enkelte utdaterte innstikksmoduler og tilføye valg for å oppdatere til nyeste versjon. Dette vil hindre at utdaterte versjoner av populære programmer som Adobe Reader, Java eller Quicktime blir utnyttet av ondsinnede nettsider.

Når det gjelder ytelse, er Chrome 10 utstyrt med ny Javascript-motor kalt Crankshaft, som leverer 66 prosent forbedring i Javascript-hastighet i V8 ytelsestest-pakken. Det betyr at selv veldig komplekse nettapplikasjoner vil kjøre raskere og respondere hurtigere.

Andre nye funksjoner inkluderer muligheten til å synkronisere passord mellom forskjellige datamaskiner, maskinvareakselerasjon for videoer på nettet, og mulighet for å endre Chromes standard zoom-verdi.

I denne korte videoen fra Google kan du se det nye innstillingssystemet presentert:

Les om:

Nett-tjenester