Chrome 3 parkerer konkurrentene

Chrome 3 parkerer konkurrentene

Er dobbelt så rask som Firefox og 30 prosent kjappere enn Safari.

Chrome 3.0 fra Google feier alle konkurrentene av banen. Av topp fem Windows-nettlesere, er den klart kjappest, viser tester via Sunspider Javascript benchmark suite.

Chrome kjører javascript ni ganger kjappere enn Internet Explorer 8, fem ganger kjappere enn Opera 10, to og en halv ganger kjappere enn Firefox 3.5 og ikke minst 30 prosent kjappere enn Apples Safari – en nettleser som bruker samme grunnmotor som Chrome, Webkit.

Testene ble gjennomført kjørende på XP SP 3, og poengscoren er snittscore for tre runder gjennom testmaskineriet til Sunspider. Det er Computerworld i USA som har gjort testene.

Microsoft: - Misvisende

Chrome har selv skrytt hjertelig av sin nye nettleser, og påstått javascript-motoren er 25 prosent kjappere enn Chrome 2.0 og 150 prosent raskere enn Chrome 1.0.

Microsoft har frarådet denne typen javascript-målinger, fordi de mener det danner et misvisende bilde av virkeligheten. Microsoft bruker selv nedlastingstester av de 25 mest populære nettsidene i verden, og hevder på grunnlag av dette at IE8 faktisk er kjappere enn både Chrome og Firefox, når alt kommer til stykket.

Mulig kjapp, men lite brukt

Chrome er kanskje kjappest på Javascript, men likevel er den ikke mye brukt. Bare tre av hundre bruker den. Til kontrast bruker 67 prosent Internet Explorer. Firefox, Safari og Opera brukes henholdsvis av 23, 4 og 2 prosent viser tall fra august.

Foreløpig har ikke Google sendt ut noen fullverdig Chrome-versjon til Mac og Linux. Den siste Mac-versjonen, som kalles 4.0.211.2, har vært under utvikling siden juni, og er ikke en gang på det offisielle beta-stadiet.

Nett-tjenester