Chrome 9 klar for nedlasting

Chrome 9 klar for nedlasting

Bare to måneder siden forrige versjon ble lansert.

I begynnelsen av desember lanserte Google Chrome 8. Bare to måneder senere melder de nå at versjon 9 er klar for nedlasting.

Blant de største nyhetene er funksjoner som Chrome Instant, Chrome Web Store og Webgl, skriver PC för Alla.

Chrome Instant bygger på samme prinsipp som Google Instant; når du taster inn en url i adresselinjen begynner nettsiden å automatisk lastes inn før du har skrevet ferdig adressen. Funksjonen må aktiveres i nettleserinnstillinngene.

Chrome Web Store er en nettbutikk for programmer til nettleseren. Her finnes både gratis- og betalprogrammer. Chrome Web Store kan sammenlignes med Firefox-tilleggsprogrammer, men applikasjonene fungerer i Chrome OS også. Foreløpig fungerer programbutikken bare for amerikanske brukere.

Den siste store nyhetene i Chrome 9 er støtte for 3D-grafikk med en ny webteknologi som heter WebGL. Teknologien bruker datamaskinens maskinvare for å vise avansert 3D-grafikk i nettleseren, noe som gjør det mulig å lage alt fra spill til nye måter å vise frem bilder på.

Har du allerede Chrome installert på datamaskinen, blir den nyeste versjonen installert automatisk. Du kan laste nettleseren ned manuelt her.

Les om: