Chrome får nye admin-funksjoner

Chrome får nye admin-funksjoner

Skybasert administrasjon og støtte for eldre nettlesere.

Google Chome har nå fått flere nye funksjoner som gjør det lettere for it-avdelingen å administere de ansattes Chrome-installasjoner. Det melder PCWorld.com.

I en blogpost signert produktansvarlig for bedrift og utdanning hos Google, Cyrus Mistry, kommer det frem at it-avdelingen nå kan innføre bedriftens Chrome-innstillinger også på de ansettes hjemmemaskiner. Dette skjer ved hjelp av den ansattes Google Apps for business-konto.

Med dette vil den ansatte få tilgang til bedriftens webapper og andre tilpasninger også på hjemmemaskinen .

- Gjennom skybasert administrasjon, kan it-administratorene tilpasse over hundre ulike innstillinger for de ansatte ved hjelp av Google Admin Panel, skriver Mistry.

Kan åpne alternative nettlesere

Samtidig har Google også annonsert en Chrome-utvidelse de kaller Legacy Browser Support, som skal hjelpe på problemet med at mange nettsider og webapplikasjoner krever eldre nettlesere for å fungere.

I stedet for å bruke en eldre nettleser fordi noen få sider krever det, kan administrator nå sett opp Chrome til å åpne bestemte sider i en alternativ nettleser.

Dette kan bety at mange bedrifter nå kan innføre Chrome som standardleser og la it-avdelingen bestemme hvilke sider som unntaksvis skal åpnes i for eksempel Internet Explorer.

Les om: