Chrome fortsatt raskest

Chrome fortsatt raskest

Ny test viser at både Google Chrome og Apples Safari slår ferske Firefox 3.5 på ytelse.

Testen som er utført av Zdnet viser at både Google Chrome 2 og Safari 4 er raskere enn siste versjon Firefox. Mozillas ferske nettleser har imidlertid ingen vanskeligheter med å distansere både Opera 10 alpha og Internet Explorer 8.

Testen bestod av tre deler inkludert benchmarking med testmetodene Sunspider og V8. I tillegg ble alle nettleserne kjørt gjennom standardtesten Acid3.

Det er ett år siden Firefox 3.0 ble lansert, og 3.5 er 251 prosent raskere enn forgjengeren. I mellomtiden har imidlertid Chrome 2 og Safari 4 kommet på markedet, og selv om det er tett i teten, taper Firefox 3.5 på begge ytelsestestene.

Resultatet er nok skuffende for Mozilla siden hovedmålet med den ferske nettleseren er å forbedre prestasjon og hurtighet. Hovedkonklusjonen i testen er imidlertid at Firefox 3.5 har blitt såpass mye raskere at man i praksis ikke merker forskjell mellom Chrome, Firefox og Safari.

LES OGSÅ: Følg antall Firefox-nedlastinger

Acid3-testen sjekker om nettleserne følger vedtatte webstandarder, og også her er Firefox litt på etterskudd. Mens både Chrome 2, Safari 4 og Opera 10 alpha har klart 100/100, scorer Firefox 3.5 bare 93/100. Internet Explorer 8 havner på jumboplass også her, med fattige 20/100 poeng.

Les om: