Chrome går forbi Internet Explorer

Chrome går forbi Internet Explorer

Chrome 15 er nå verdens mest populære nettleser etter å ha gått forbi IE8.

I en fersk rapport fra nettanalysefirmaet StatCounter har versjon 15 av Chrome på under fire uker etter lansering frest opp på førsteplassen.

Den danket ut versjon 8 av Internet Explorer, som ble lansert i mars 2009, melder PC World US .

Målingen som viste tronskifte var i perioden 21. – 27. november. Da brukte 23,63 prosent Chrome 15 og IE8 hadde en andel på 23,5 prosent. Første hele uke i desember lå Chrome 15 foran med 24,55 prosent mot IE8 og deres 22,16 prosent.

Mozilla Firefox 8 hadde i samme periode fattige 23,12 prosent.

Totalt er IE på topp

Internet Explorer i alle versjoner (6-9) er i sum fortsatt verdens mest brukte nettleser. Drøyt 40 prosent (40,09) bruker en nettleser fra Microsoft. Chrome brukes av 26,31 prosent, like foran 25,07 som bruker Mozilla Firefox. Desimeringen av Firefox skjedde i starten av denne måneden.

Chrome bruker en utvikling- og lanseringsmetode hvor versjonene kommer i et bankende kjør. Chrome 15 ble lansert 25. oktober, mens gjeldende versjon 16 ble sluppet 13. desember. Versjon 1 kom for tre år siden. Deres oppdateringer skjer automatisk og i bakgrunnen slik at sluttbruker ofte ikke vil vite at en oppdatering har foregått.

Hjemmefra til jobben

Microsoft på sin side har lagt seg til årlige nyslipp. En av hovedgrunnene til det er at de er en stor leverandør til større virksomheter. Slike kunder ønsker ikke hyppige endringer av kjerneprogramvare av hensyn til sikkerhet, stabilitet og forutsigbar administrasjon.

Det er imidlertid nettopp denne dagligbruken som har brakt Chrome til topps. Allerede tidlig i oktober vant Chrome over IE8 i helgene.

Les om:

Nett-tjenester