Chrome har passert Firefox

Chrome har passert Firefox

I løpet av juni kapret nettleseren Google Chrome andreplassen til Firefox i Sør-Amerika.

Tall fra Statcounter viser at Chrome fortsetter å ta markedsandeler. Fortsetter trenden passerer de snart også Firefox i Europa.

Overraskende prestasjon

I løpet av juni har Chrome passert 20 prosent på verdensbasis. I juni 2009 hadde nettleseren kun 2,8 prosent av andelene.

- Det er en fantastisk prestasjon av Google å gå fra under tre prosent for to år siden til over 20 prosent i dag. Selv om Google har vært høyst effektive i å få Chrome lastet ned er den virkelige testen faktisk browserbruk som vår statistikk måler, sier Aodhan Cullen i StatCounter.

Spesielt i Sør-Amerika gjør Chrome det godt. I april i år ble Firefox forbigått og Chrome er nå nummer to med 29,7 prosent.

LES OGSÅ:

Ny Opera med praktisk skylagring av passord

Explorer på tronen

I Usa er Chrome nummer tre med 16 prosent av markedsandelene. Explorer er nummer en med 46,5 prosent etterfulgt av Firefox med 24,7 prosent.

Internet Explorer har mistet markedsandeler men ruver fortsatt på topp. Fra juni 2009 og frem til i dag har Explorer falt fra 59 prosent til 44 prosent globalt sett. Firefox har flere trofaste brukere og har gått fra 30 prosent til 28 prosent i samme periode.

StatCounters global statistikk er basert på aggregerte data samlet inn fra over femten milliarder sidevisninger per måned fra selskapets nettverk av mer enn tre millioner nettsteder.

LES OGSÅ:

Firefox 5 er klar: For lite, for fort?

Les om: