Chrome for Mac i beta

Chrome for Mac i beta

Nå kan du laste den den første betaversjonen av Googles nettleser for Mac.

Som ventet har Google lansert den første offentlige betaen av Chrome for Mac.

Nettleseren mangler en del funksjoner sammenlignet med Windows-utgaven, men den har kommet langt på vei siden den første utviklerbetaen ble sluppet i juni.

Rask og stabil

Google Chrome er basert på Webkit, den samme motoren som Apples Safari. Nettleseren kjører hver eneste fane som en egen prosess, med såkalt sandbox-teknologi. Krasjer en nettside i nettleseren er det kun fanen som krasjer, ikke hele nettleseren. Dette gir en mer stabil nettleser.

Chrome for Mac kommer foreløpig uten nettlesertillegg. Den mangler også bokmerkesynkronisering, bokmerkeadministrasjon, multitouch-støtte, 64-bit-støtte og Google Gears.

Våre amerikanske Macworld-kolleger har prøvekjørt Mac-Chrome og mener nettleseren er både rask og stabil. Den mangler fortsatt for mange viktige funksjoner, men nettleseren ser ut til å være et seriøst alternativ til de dominerende OS X-nettleserne, Safari og Firefox, mener de.

Du kan prøve Google Chrome for Mac her. Nettleseren krever Mac OS X 10.5 eller senere og en Intel-prosessor. En Linux-versjon av nettleseren er også tilgjengelig.

Nett-tjenester