Chrome med integrert pdf-leser

Chrome med integrert pdf-leser

Du skal ikke lengre trenge Adobe Reader for å bruke pdf-filer.

Google bruker sitt eget neste generasjons utviklergrensesnitt for plugins i Chrome for å gjøre filformatet pdf (Portable Document Format) mer integrert i nettleseren. Håpet er at det skal forbedre sikkerhet, ytelse og pålitelighet.

NPAPI (Netscape Plugin Application Programming Interface) skal ligge i utviklerversjonen 6.0.437.3 for både Linux, Mac og Windows. Det er dette systemet som gir innebygget støtte for pdf.

Sømløs rendrnig

Nettlesere klarer fint å åpne pdf-er i dag, men opplevelsen kan være upålitelig og til en viss grad begrenset, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Den nye arkitekturen skal gjøre at pdf-er i større grad fremstår som en vanlig nettside.

- Pdf-filer vil behandles like sømløst som html-sider og grunnleggende interaksjon vil være lik som den er for nettsider (for eksempel vil zoome og søke virke som brukerne forventer), skriver Google i sin utviklerblogg.

- Kvaliteten på pdf-visningen er fortsatt under arbeid, og vi vil forbedre den betraktelig før vi slipper den som beta og i stabile kanaler.

Kjappere, mindre hakkete

Akkurat som med Chromes parallellintegrasjon med Flash-spillerne, vil pdf-integrasjonen gjøre systemmiljøet mer sikkert. Den viktigste implikasjonen er at brukerne automatisk vil motta siste versjon av innstikkprogrammet som brukes for pdf-integrasjonen. I tillegg vil pdf-filene kjøre i Chromes sikkerhetssandboks.

Google har ikke uttalt det konkret, men Computerworlds nyhetstjeneste mener det nye pdf-systemet også vil hjelpe på hastighet og pålitelighet. Pdf er ofte trege å åpne og krasjer tidvis. Når Chromes ”innebygde” pdf-støtte er klar, kan pdf-er åpnes i tilsvarende hastigheter som vanlige nettsider, uten hakking.

Les om:

Nett-tjenester